torsdag 30 april 2009

Piratpartist = Kommunist

Har nu läst ett par bloggar som utifrån den senaste opinionsundersökningen kommit till att piratpartister har bristande vilja att betala för sig.

Resonemanget är bygger på att folk på västerkanten förväntas att inte vilja arbeta utan i stället få bidrag. Någonstans likställs detta med att man inte vill betala för att kunna ladda ner film på internet.

Mig veterligen så jobbar även vänsterpartister. Möjligtvis kan man kanske säga att vänsterpartister har ett blödande hjärta för de som har det svårt vilket ibland kan stå i konflikt med arbetsmoralen bland de ryggradslösa men att likställa det med arbetsovilja. Ja, det är som att säga att alla svergiedemokrater är nazister och alla moderater skulle sälja sin fru för 50 kr kvällen för att de är giriga svin. Nä, den typen av jämnförelser blir bara dåliga och säger mer om den som utalar dem än de uttalade.

Dock kan man kanske börja se att olika parter börjat se piratpartiet som en värdig motståndare som måste börja bekämpas. Det är det vi ser tex i Fredik Axelssons blog och även hos Kent Ekeroths blog. Båda jämnställer piratpartister med lata bidragsfuskare. Något som naturligtvis slår mer på dem än piratpartiet.

Så gå nu inte på de etablerades spärreld av argument. Följ upp dem och ni kommer att se hur nakna de är. Det är rädslan som talar. Hade de haft riktiga argument hade de valt att uttala dem i stället för att slänga okvädningsord.

Läs mer: DN

Inga kommentarer: