fredag 2 juli 2010

Soldater som skyddade sig

Jag hoppas verkligen att Israels premiärminister har blivit felciterad i DN för om han inte har blivit det så undrar jag verkligen hur det står till i det politiska toppskiktet i Israel.

" Israel kan inte be om ursäkt för dess soldater som tvingades att försvara sig mot mobben som i det närmaste slaktade dem"

För hur var det nu? Israeliska militärer bordade hjälpsändning på internationellt vatten. På något sätt när de nästan blir slakade (dock utan att faktiskt ha något eget dödsoffer) så lyckas de skjuta ihjäl ett antal människor.

Nä, även om det finns en gnutta sanning i att de faktiskt utövade någon form av självförsvar så blev responsen på hotet så fel och så överdrivet att ingen borde kunna försvara det. Det är som att USA skulle säga att soldaterna i Afganistan som från ett flygplan bombar ett begravningsfölje gjorde det i självförvar och att misstaget inte behöver ursäktas för att det kan ha funnits en terrorist på platsen.

Tyvärr är det det "Israel kan inte göra fel" som är det stora problemet med Israelisk politik idag. All kritik, oavsett hur berättigad besvaras med en anklagelse om anti-semism. Tyvärr blir inte två fel ett rätt oavsett vad Israels politiker säger.

1 kommentar:

Ulpa.L sa...

Israel kommer varken att be om ursäkt eller betala kompensation till Turkiet för de nio turkiska medborgare som dödades på internationellt vatten när israeliska soldater attackerade hjälpkonvojen ”Ship to Gaza”.

Det sade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Ja vad hade man annat väntat sig av denne man.

Bödlar och yrkesmördare ber aldrig om ursäkt för sina gärningar.

De har inte ännu ursäktat sitt dödandet av de 350 palestinska barn och drygt 1000 civila på Gaza-remsan.

Samvetslösa och cyniska israeliska politiker beter sig lika illa som nazisterna gjorde och att åberopa Förintelsen och Självförsvar för som ursäkt för sina vidriga handlanden och brott som dagligen begås mot det Palestinska folket i dagens läge och samtidigt totalt åsidosättande av de mänskliga rättigheterna.

Vilken människosyn!

Ingenting rättfärdigar deras avskyvärda handlingar.

Israels militärmakt, ”ett garvat gäng”, som vet hur man tar livet av både vuxna och barn utan samvetsbetänkligheter.

Inte ett dugg bättre än de Iranska ledarna, lika blodsbesudlade händer.